Balotelli hazaigazolása: máris a rasszizmus a téma

Mario Balotelli visszatért az olasz labdarúgó-bajnokságba, és az újonc Brescia csapatában folytatja pályafutását.

A klub honlapján vasárnap jelentették be az Európa-bajnoki ezüstérmes csatár megszerzését, de szerződése időtartamáról csupán annyit közöltek, hogy több évre szól. Balotelli szabadon igazolható volt, miután az előző idény végén távozott az Olympique Marseille-től.

Olasz médiaértesülések szerint éves alapfizetése másfél millió euró, de a lejátszott mérkőzések, a gólok és a válogatottbeli szereplések után is jár neki prémium, illetve automatikusan meghosszabbítják a szerződését, ha a Brescia bennmarad az élvonalban. – írja az Eurosport.

A 29 éves futballista Palermóban született, de örökbefogadó családjával kétéves korában Bresciába költözött. Korábban az Internazionale, a Manchester City, az AC Milan, a Liverpool és az OGC Nice együttesét is erősítette. Az olasz válogatottban eddig 36 mérkőzésen 14 gólt szerzett. (Forrás: https://www.facebook.com/MarioOfficialBalotelli/photos/a.1427742347498657/1428805610725664/?type=3&theater)

Új klubjával állítólag már pénteken megállapodott, de Massimo Cellino elnök szombaton, augusztus 17-én még babonából nem jelentette be a szerződtetését, ugyanis a 17-et szerencsétlen számnak tartják Olaszországban. A Brescia csapatában sincs 17-es mezszámú játékos, a stadionban pedig nincs 17-es szék, a 16-os és a 18-as közötti ülőhelyet 16 a-val jelölik.

Balotelli első nyilatkozatában kiemelte: szeretne újra válogatott lenni. Massimo Cellino, a Brescia jelenlegi tulajdonosa (korábban az angol Leeds Unitedet birtokolta) egy olasz szaklapnak adott nyilatkozatában amiatt sajnálkozott, hogy Angliában soha nem tapasztalt rasszizmussal találkozott és reméli, Balotellit nem fogják Bresciában ilyen incidensek érni.

Exit mobile version