Csenger-Zalán Zsolt: elfogadhatatlan a kettős mérce alkalmazását Lengyelországgal szemben

Magyarország számára ugyanúgy elfogadhatatlan a kettős mérce Lengyelországgal szembeni alkalmazása, ahogy mindazok számára, akik a jogállamiság alapjait tiszteletben tartják – jelentette ki Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) parlamenti képviselő Strasbourgból telefonon nyilatkozva.

 Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden úgy döntött, hogy vizsgálatot indít a lengyel demokratikus intézmények működésével és a jogállamiság lengyelországi helyzetével összefüggésben.
Csenger-Zalán Zsolt kijelentette, Magyarország mindenféle kettős mércét elutasít, az ugyanis aláássa a jogállamiságot, a jogbiztonságot, az azonos bánásmód iránti jogos igényt. Hangsúlyozta, hogy a Lengyelországgal szembeni eljárás megindításáról szóló szavazás alkalmával „ismételten a liberális, különböző Soros-szervezetek által támogatott vélemény kerekedett felül”.
 „Felháborító, hogy a vitaindítók kettős mércét alkalmaznak a közép- és kelet-európai országokkal szemben” – fogalmazott.
  Noha más országokban is van példa hasonló intézkedésekre, Lengyelország esetében ezeket antidemokratikusnak, az európai értékekkel ellentétesnek tekintik – hangoztatta.
  „Boszorkányüldözés folyik Lengyelországgal szemben” – jelentette ki.


 Magyarország minden fórumon felemeli a szavát a kettős mérce alkalmazása ellen, és elmondja véleményét a Lengyelországgal szemben indított eljárásról. Szavazataival támogatni fogja a lengyel álláspontot, amely a keddi szavazáson sajnálatos módon kisebbségben maradt – tette hozzá a fideszes képviselő.

MTI – Fotó Pixabay

Exit mobile version