Mi Hazánk: ki kell bővíteni a Magyar falu programot

A Mi Hazánk Mozgalom szükségesnek tartja a kormányzat által meghirdetett Magyar falu program kibővítését a vidék megtartóerejének növelése érdekében – jelentette ki a párt alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Dócs Dávid közölte: ennek keretében útjára indítanák a már 2011-ben Ángyán József akkori fideszes képviselő által kidolgozott, ám azóta sem megvalósult Demográfiai földprogramot.

Ennek lényege, hogy a fiatal gazdálkodó családok legalább két gyermek vállalása esetén állami földet kaphatnak a gazdálkodáshoz, illetve állami támogatást a termékeik értékesítéséhez, pályázati támogatások elnyeréséhez.

Mint elmondta: a program kibővítése annál is inkább sürgető, mert a magyar vidéken mára szinte csak a „rabszolgamunkát” igénylő összeszerelő üzemek jelentik az egyetlen megélhetési forrást.
 

A régi gazdálkodási formák egyre inkább kihalnak, vagyis vissza kell adni a gazdálkodás becsületét.
 

Ehhez pedig szükséges a megmaradt állami földek szétosztása a fiatal gazdálkodók részére – mondta a politikus.

Kérdésre válaszolva elítélte, hogy szocialista, illetve DK-s politikusok az új Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban nácinak nevezték Wass Albert írót.
 

Az is szóba került, hogy a sajtótájékoztatót megelőzően horogkeresztet festettek a párt József körúti irodájának kirakatüvegére. Az alelnök közölte, hogy tetten érte az elkövetőt, rendőri intézkedést kért és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

MTI – Fotó

Exit mobile version