DK: a Fidesz inkább fideszes politikusok zsebében turkáljon!

Ha a Fidesz eltitkolt vagy kétes eredetű vagyonok után szeretne nyomozni, inkább Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és más fideszes politikusok zsebében turkáljon – írta a Demokratikus Koalíció (DK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében. A DK arra reagált, hogy a Fidesz-KDNP korábban bejelentette: vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza „zavaros vagyonnyilatkozatát”, ez nem történt meg, pedig „valami nagyon nem stimmel” a DK elnökének pénzügyei körül.
    

Erre a DK úgy reagált: Gyurcsány Ferenc már a törvényes határidő előtt leadta vagyonnyilatkozatát, amelyben minden törvényi kötelességének eleget tett. „Ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc mire költi a törvényesen megszerzett, leadózott jövedelmét, sem a vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak, sem Hollik Istvánnak vagy a fideszes bűnszervezet bármely tagjának nincs semmi köze” – fogalmaztak.
    

Hozzátették: ennél sokkal érdekesebb, hogy melyik politikus honnan szerezte a vagyonát, elvégre ennek a kiderítésére lenne hivatott a vagyonnyilatkozati rendszer.

MTI- Fotó / Pixabay

Exit mobile version