Koronavírus vs Covid-19 tények avagy városi legendák

Az igazság keresése mindig is nagy kihívás volt az információ áramlására, különösen abban a világban mikor szinte mindenki tudja, hogy a tudás az milyen nagy hatalom. Most, hogy már Európában is megjelent a koronavírus, mi is már érzékenyebben reagálunk, az összes hírre ami ezt betegséget még ha a legfinomabban is, de említi.

Valahogy ezt a betegséget már a mi is járványnak érezzük, s óvatosabban járunk – kelünk, figyelünk ki mellett ülünk s állunk a tömegközlekedésen, a boltban nehogy bárki is ránk köhintsen. Átgondoljuk óvatosan, hogy mit is vegyünk a nagy áruházakban, s hogy rövid távra vagy hosszabb távra vegyük meg az általunk létszükségletesnek tartott hosszú távon fogyasztható élelmiszereket. Gyermekeink is tudják, már hogy mi is a koronavírus és talán azt átérzik, hogy itt életről- halálról van szó. Vagy talán mégsem?

Vajon mi is tudjuk-e, hogy az óriási információ éhségünk és talán a félelemre oly hevesen rezzenő idegrendszerünk, szinte kívánja a szorongást és hogy végre kritika nélkül kiengedhetjük magunkból az összes dühünket, hogy „hát igen én megmondtam…..”.

Ebben a nagy hír kavalkádban kívánok kísérletet tenni, hogy néhány tévhitet helyesbítsek, s hogy fontos tárgyilagos információt megosszak, tájékoztassak.

KORONAVÍRUS a.k.a. COVID-19 : Annak ellenére, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020 február 11.-től megkérte az összes hírszolgáltató, információs csatornát, hogy ne használják a koronavírus kifejezést megtévesztés elkerülése végett, s helyette a Covid-19 megnevezést használják az 2019 novemberében, Vuhanban (Wuhan) megjelent vírusos fertőzés megnevezésére. Magyarországon, szinte ismeretlen ez a kifejezés, olyannyira , hogy még a hivatalos, kormányzati tájékoztatókban is koronavírust említenek, mint a betegség megnevezését. Első lépésben azért is a legfontosabb ezt tisztázni, hogy a jövőben mindenki helyesen értse, hogy miről is beszélünk, s kerüljünk el későbbi ebből adódó félreértéseket.

A koronavírus nem egy új betegség, sőt nem is egy betegség, hanem egy széles körben elterjedt vírus család, amely betegségek sorozatát okozhatja.

Már a tudósok a 60-as években felfedezték a koronavírust. A koronavírust először csirkékben mutatták ki a kutatók. Nem sokkal később további két fajtáját azonosították az emberi orrüregben, egy egyszerű megfázás folyamán. Tehát a koronavírus megtalálható mind az állatvilágban – az emlősök és a madarak között, mind az emberekben. A koronavírusok többnyire madarakat és emlősöket támadnak meg. A koronavírusból származó betegség lefolyása legtöbbször enyhe, de egyes mutációk komoly humán- és állategészségügyi kockázatot, járványveszélyt is okozhatnak.

A koronavírus egy eléggé elterjedt vírus, ami elsődlegesen az orrot, felső torkot, orrmelléküreget, és a légzőrendszert támadja meg. A koronavírus maga nem a veszélyes vírusok közé tartozik, s egy ilyen ártatlanabb koronavírus okozza a mindennapos, közönséges megfázást is. Az emberekben eddig hét koronavírusok fajt mutattak ki, melyek közül négy enyhe lefolyású, azonban a koronavírus családjában tartozik három olyan mutáció, amelyek igen fertőző és súlyos, akár halálos kimenetelű betegségeben is manifesztálódhatnak.

Ilyen betegség a most elterjedt Covid -19 betegség, amelyet a SARS – Cov-2 vírus okoz.

A SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome – súlyos akut légúti-szindróma), amely 2002-2003 között 8,098 megbetegedést okozott 26 országban (Itt zárójelben azért, szeretném megjegyezni, hogy ez a járványos kór is Kínából, pontosabban Guandong tartományból indult el). Ezen megbetegedések majd 10%-a 774 halálos kimenetelű volt.

A harmadik súlyos mutáció a Közel-Keleten jelenleg is felbukkanó MERS (Middle East Respiratory Syndrome), melyet előszőr 2012-ben regisztráltak Saudi-Arábiában. Ennek a kórnak az eredetét, pontosan nem tudjuk, de a legnagyobb valószínűségként a tevehús fogyasztását említik a források. A MERS 2012-es felbukkanása óta 2494 esetet regisztráltak (2019. Novemberi adat), s ennek több mint 35% -a, pontosan 858 megbetegedés volt végzetes kimenetelű.

Ezekből az adatokból is tisztán kiolvasható, hogy új, járványszerű betegségek, melyek nagy területeken jelentek meg viszonylag rövid idő alatt, nem teljesen ismeretlenek sem a modern tudomány sem az Egészségügyi Világszervezet számára. S mivel a vírusok folyamatosan mutálnak, a jövőben eddig ismeretlen súlyos megbetegedések, járványok akár globális felbukkanására is számítanunk kell.

KORONAVÍRUS vs ‘BETEGSÉG X’ : Több hírportálon megjelent, hogy mind a tudós társadalom, mind az Egészségügyi Világszervezet tudott egy estleges világméretű, az emberiség számára óriási pusztítást hozó ‘Betegség X’ -ről, amelyet elsőszőr még 2018-ban említettek meg a világhálón, s jeleztek az Egészségügyi Világszervezet felé a kutatók. A fenntebb említett információ alapján (2002 -SARS, 2012 MERS járványok) igazából nem is csodálkozhatunk, hogy a kutatók már egy ideje figyelmeztették az Egészségügyi Világszervezetet, egy eddig ismeretlen betegségről, melynek az egész világra kiható hatása lehet, különösen ha arra gondolunk, hogy mennyire nyitott világban élünk, s milyen sokan milyen távolságokat teszünk meg rövid idő alatt. Azonban azt mind a Egészségügyi Világszervezetet, mind a tudós társadalom tagadja, hogy a ‘Betegség X’ és a Covid -19 egy betegség lenne. Tehát ‘Betegség X’ nem más, mint egy eddig ismeretlen, nagy kihatású fertőző betegség megnevezése, s annak előjelzése a WHO felé.

KORONAVÍRUS vs ‘CSÚCSBETEGSÉG’ vannak akik az elnevezésből mint korona, első hallásra arra asszociálnak, hogy a Koronavírus maga a betegségek betegsége, a csúcsbetegség s ezzel valami legyőzhetetlen aurát varázsolnak a vírus köré. A „koronavírus” gyűjtőnév a Coronidae család Orthocoronavirinae (korábbi nevén Coronavirinae) alcsaládjába tartozó fajok általános elnevezése. Amely nevét az elektronmikroszkópos megjelenésük alapján kapták. Ugyanis a burokba ágyazott fehérjetüskék sziromszerűen kitüremkednek a Nap korongjához hasonló felszínből (a latin corona és a görög κορώνη szavak jelentése: koszorú, virágfüzér, glória, korona). Ezek a fehérjék igen változatosak, attól függően, hogy mely gazdaszervezetet fertőz a vírus. Így lehetséges ha az internetes keresőnkbe rákeresünk a koronavírusra megnevezésre egész színes és változatos látvány tárul elénk. Tehát határozottan állíthatjuk, hogy a név, nem a betegség végzetes kimenetelét vetíti elénk, hanem csak egyszerűen a koronavírus fizikai megjelenésére utal.

COVID-19 EREDETE, S MIÉRT KELL NEKIK KÍGYÓT BÉKÁT ENNI…..

Az egyik világszerte gyorsan elterjedt hír az, hogy a wuhani élőállat piacról indult a fertőzés, ahol élő tengeri halaktól kezdve, húsáruig, illegálisan árult kétes eredetű állati hústermékekig minden kapható volt. Sokan hiszik, hogy a mostani járványt denevér emberi fogyasztása okozta, amelyet a wuhani piacról szereztek be.

Azonaban azt tudni kell, hogy Wuhanban, NEM fogyasztanak a lakosok denevért, ezért ez szinte kizáró oka lehet a járvány eredetének a denevérek emberi fogyasztása.

A patkósdenevérek álltalában 20-30 kilométeres utat tesznek meg, az eddig leghosszabb megtett mért út eddig 180 kilométer volt. Mivel fertőzött denevért csak 900 kilométeres távolságban találtak Wuhantól a fertőzés kitörése előtt az szintén kizárható, hogy a denevérek, természetes lakókörnyezetükből kerültek volna a wuhani piacra, s ott fertőztek volna meg, akár húsárút vagy embert.

A kínai kormány már régóta, folyamatosan foglalkozik több laboratóriumában a koronavírus kutatásával. Ezen kutatások szoros összefüggésben vannak, a SARS járvány 2002-es kínai kitörésével. 2003-ban a SARS járvány vizsgálata kapcsán arra a felfedezésre jutottak a helyi kutatók, hogy a patkósdenevéreknél megfigyelt koronavírusok nagyon hasonlóak a SARS betegséget okozó vírusokhoz. Az egyik ilyen kormányzati kutatólaboratórium körülbelül 280 méter, a másik 12 km-re fekszik a wuhani élőállat piactól. A folyamatos tanulmányokhoz és kísérletekhez, mindkét laboratórium nagy mennyiségben halmozott fel mind egészséges, mind koronavírussal tudatosan fertőzött patkósdenevéreket.

Az interneten hozzáférheő nyomtatás előtti publikációban két kínai kutató által készített (2020 február) tanulmány, amely annak az eshetőségét taglalja részletesen, hogy ezen valamelyik laboratórium egyikéből szabadult el fertőzött denevér, s a wuhani piacon a fertőzés gyorsan terjedt a szegényes és hiányos higiénia miatt. A publikáció frissessége miatt, még hivatalos nyomtatott formában, szakfolyóíratban nem jelent meg, s ezért más kutatók nem fejtették ki érvüket se a tanulmány mellett, sem ellene hivatalos formában.

Tehát egyenlőre a betegség eredete 100% bizonyossággal nincs kimutatva, de azt a Egészségügyi Világszervezet is elfogadja, hogy a Covid -19 betegség eredete állati eredetű, pontosabban a fertőzött denevéren keresztül az emberi szervezetbe jutott virus a kórokozó.

COVID-19 vs TÖMEGSÍROK

Több internetes portálon jelentek meg a NASA által készített nagy felbontású szatellit képek, melyeken magas kén-dioxid (SO2) tartalmú területek figyelhetők meg. Többek szerint, a magas kén-dioxid koncentrátum tömeges hamvasztásokra utalnak Kína egyes, magasan fertőzott területei felett.

A NASA megerősítette a képek létezését és eredetiségét.

Az igazság az, hogy a szatellit képek nem mutattak s nem mutatnak tömeges hamvasztásra utaló jeleket, mivel azokat a NASA a múltban, s a jelenben készítette a kén-dioxid alakulásának előre jelzése céljából. Ezt a tényt a NASA is megerősítette, mint a képek készítője. Az Covid-19 vírussal megfertőzött testeket, sárga (magasan fertőző hulladék) műanyag zacskokba becsomagolva halottas házakba viszik, ahol a rokonok akarata szerint eltemetik vagy krematorumba vitetik.

FIGYELMEZTETÉS – a videó olyan jeleneteket tartalmaz, ami néhány olvasót érzékenyen érinthet!

Koronavírussal fertőzött hullák elszállítása a Wuhani kórházban

COVID-19 vs VAKCINA

Vakcina NINCS!

A világ összes fejlett országa óriási pénzösszegeket csoportosított külön a gyógyító injekció előállítására. Több kutatás folyik párhuzamosan, s egyenlőre csak találgatnak a tudósok és a politikusok, hogy mikorra kerülhet leghamarabb forgalomba a gyógyító vakcina. Többek (beleértve Donald Trumpot) egy egy éves határidőről beszélnek egyenlőre.

Ami igaz, hogy 2015-ben bejegyeztek ugyan egy koronavírus elleni szabadalmat, amit a jövőben vakcina formájában terveznek előállítani. Mint korábban említettük a koronavírus egy nagyobb víruscsalád, ami teljesen különböző betegségekben jelenik meg, s megtalálható mind a szárnyasokban, az emlősökben és az emberekben egyaránt. A 2015-ben bejegyzett szabadalom, a jelenlegi koronavírusnál sokkal gyengébb, csak az emlősökben s a madarakban megjelenő fertőző hörgőgurut gyógyítására (infectious bronchitis virus (IBV)) tervezik kidolgozni.

Tehát az igaz, hogy van a koronavírus ellen vakcina, de az NEM a most terjedő Covid-19 megbetegedés gyógyítására alkalmas vakcina. Mint láthatjuk, ezért is fontos, hogy a Covid -19 betegséget megkülönböztessük a koronavírustól.

KORONA VÍRUS vs JACOB ROTCHILD

Több Facebook-os oldalon is megjelent, hogy Jacob Rothschild tulajdonolja a koronavírust gyógyító szabványt. Mint fentebb említettük a koronavírus egy vírus család, s létezik egy 2015-ben bejegyzett szabvány, amely egy más típusú koronavírus gyógyítására jegyeztek be s nem pedig a Covid-19 elnevezésű betegségre. A szabvány bejegyzése az angliai Pirbright Intézetnél történt.

A Pirbright Intézet nem Jacob Rotchild tulajdona, s a nyitott információs hozzáférhetőségi törvények alapján nincs arra bizonyíték, hogy Jacob Rotchild akármilyen formában is támogatná annak munkáját vagy fenntartását. Így ez az állítás nem alátámasztott.

COVID-19 vs G5 mobilhálózati rendszer

Többen megvannak arról győződve, hogy 5. generációs mobilhálózati rendszer (5G) működése szoros kapcsolatban áll a megbetegedések magas halálos kimenetelével.

2019 októberében Wuhan volt az egyik első kínai város, Pekinggel, Gangzhaunnal és Shanghai-jal egyetemben ahol az 5G mobil telekommunikációs rendszert beüzemeltették. A világon jelenleg máshol nem működik 5G kommunikációs rendszer! E rövid idő alatt egyenlőre nincs arra tudományos evidencia, hogy az új telekommunikációs rendszer akár az emberi idegrendszerre, vagy akár magára az emberre bármilyen hatással lenne. Sokak által elfogadott az a tény, hogy az új 5G rendszer sokkal erősebb, mint az eddigiek s ezáltal jelentősen megemelkedik az emberekre nehezedő rádiófrekvencián keresztül leadott elektromágneses terek ereje, ami az emberek szervezetére, immunrendszerére különbözőképpen kihat.

De mivel ezek az a rádióhullámok nem bocsájtanak ki ionizáló sugárzást, így DNA- ban található atomokra nincsenek hatással, így az sem az ember idegrendszerét sem annak szervezetét nem károsíthatja. Így jelenleg csak annyit mondhatunk, hogy bizonyítékok hiányában nem állíthatjuk, hogy a 5G rendszer működése miatt a helyi lakosok immunrendszere nagyban gyengült s ezért magas a halálozási arány a helyi beteg között.

COVID-19 vs GYEREKEK

A gyerekek nem kaphatják el a betegséget – Sokan ezt gondolják, mivel nem igen hallunk a gyermekek megbetegedéséről, de ez NEM igaz!

A világ több táján több száz gyermek betegedett meg a fertőzésben eddig, sőt újszülött is született Covid-19 betegséggel Kínában ez év február 8-án (aki szerncsére túlélte a betegséget). Ami igaz, hogy a 10-12 év alatti gyermekek esetében a betegség sokkal gyengébb lefolyású. Az Egészségügyi Világszervezet vezető igazgatója, Dr Tedlos Adhanom Ghebreyesus szerint szélesebb körű megfigyelésre és kutatásra van szükség ahhoz, hogy határozottan lehessen kijelenti, hogy mi okozza a gyermekeknél a gyengébb lefolyást. Többek között a magyarázat kereshető abban, hogy a gyermekek immunrendszere általában jóval erősebb, mint a gyengébb, idősebb korú felnőtteké. Továbbá az is számba vehető, hogy a gyermekek tüdeje 12 éves korig nem fejlődik ki olyan formában mint a felnőtteké, így a Covid-19 betegség nem úgy hat rájuk, mint a teljesen kifejlett tüdővel rendelkező felnőtt emberekre. Ha nem olyan veszélyes a gyerekekre a betegség, miért van szükség a tömeges iskola bezárásokra?

Mivel a gyermekek hordozói is lehetnek a betegségnek a megelőzés szempontjából több ország vagy nagyobb országrész már teljesen, vagy részlegesen bezáratta iskoláit. Japánban, Dubai-ban, Olaszországban az összes általános iskolát bezárták a betegség megelőzése céljából hosszabb időre.

COVID-19 vs MEGELŐZÉS

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlata alapján a leghatékonyabb megelőzés az alapos minimum 20 másodpercig tartó szappanos kézmosás (Angliában a gyerekeknek úgy oktatják, hogy kétszer énekeljék el a Happy Birthday-t). Fontos továbbá, hogy ezt a műveletet rendszeresen a munkába, hazafele megérkezvén azonnal végezzük el. A rendszeres kézmosás magában nem elég, ha azt nem megfelelően végezzük el.

Tehát, ha ezeket az előkészületeket betartjuk NINCS szükségünk alkoholos kézfertőtlenítőre. Ha víz és szappan nincs a közelben akkor az alkoholos kézfertőtlenítő használata a hatásos megelőzési módszer, abban az esetben ha az minimum 60% alkoholt tartalmaz.

20 másodperces kézmosás

A megelőzést nagyban segíti ha semmiféle körülmények között sem tüsszentsünk vagy köhögünk a levegőbe! Fontos az eldobható zsebkendők használata tüsszentés, orrfúvás esetén, amit azonnal dobjunk el, s ne rakjunk vissza a zsebünkbe. Ha az nincs a kéznél papírzsebkendő, akkor sem semmiféleképpen se a kezünket használjuk az arcunk takarására, hanem a ruhánk ujját használjuk ehelyett. Kerüljük a fizikális érintkezést, a kézfogást.

A legutolsó adatok szerint (március 8.) a világban 110627 esetet regisztráltak s összesen 3841 haltak meg a betegség következtében, ebből 366- an Olaszországban. A felgyógyultak száma 62109.

Persze ezek a számok, sem teljes kiterjedésűek vagy akár teljesen hihetőek, hiszen tudjuk, hogy az információ soha sem teljes. A számok manipulálása több ország kormányának az érdeke is lehet akár Kínára vagy Iránra gondolván hirtelen. Továbbá sokan nem is regisztálják betegségüket akár félelemből vagy mert egyszerűen nem tudják, hogy Covid-19-nal szenvednek.

Videó: DHSC.gov.uk Twitter fiókja, NTD News csatorna . Fotó: kristenanniebell és World Health Organization Instagram valamint Image by Pete Linforth from Pixabay

Exit mobile version