Súlyos sérülést szenvedett verseny közben Alex Zanardi

Verseny közben teherautóval ütközve szenvedett súlyos sérülést, Alex Zanardi korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok. Helikopterrel szállították egy sienai kórházba, ahol gyors vizsgálat után azonnal a műtőbe vitték.


Az 53 éves sportember a toszkán város közelében parasportolók részére rendezett országos versenyen vett részt. Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal indult. Az ütközés során leesett ugyan a sisakja, ennek ellenére az orvosi személyzet megérkezéséig eszméleténél volt.

Az olasz sajtó információ szerint viszont mindezek ellenére súlyos fejsérüléseket szenvedett. A kórházba már rendkívül súlyos állapotban érkezett meg. A válogatott helyszínen tartózkodó edzője, Mario Valentini a La Repubblica Firenze lapnak azt mondta: az esetnél Zanardi hibázott. Miután áttért a teherautó sávjába, már nem volt lehetősége korrigálni.

Zanardi ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi versenyen olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. Ezt követően a saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiát nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt 2016-ban Rióban.

GD/MTI, Foto: bagigola@bagigola


Exit mobile version