Kitüntetést adott át egy NATO főparancsnok-helyettesnek a honvédelmi miniszter

Budapest, 2019. október 17. Sir James Everard vezérezredes, a NATO Szövetséges Erõk Európai Parancsnoksága fõparancsnok-helyettese (b) átveszi a szövetségért érdemjelet Benkõ Tibor honvédelmi minisztertõl a minisztériumban 2019. október 17-én. MTI/Máthé Zoltán

A szövetségért érdemjelet adott át Sir James Everard vezérezredesnek, a NATO Szövetséges Erők Európai Parancsnoksága főparancsnok-helyettesének Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön.

    A miniszteri határozat szerint a vezérezredes Magyarország elismertsége és honvédelme érdekében végzett példaértékű tevékenységéért, a NATO tagságból eredő kötelezettségének növelése, valamint a Magyar Honvédség képességeinek növelése érdekében tett erőfeszítéséért kapta az elismerést.
    Benkő Tibor az elismerés átadásakor – a brit tábornokot tegezve – példaértékűnek nevezte azt a katonai szolgálatot, amellyel Sir James Everard a NATO szövetséges erőit és országát szolgálja. A miniszter megbeszélésükről szólva úgy fogalmazott, „jó úton járunk, és ezen az úton kell továbbhaladnunk közösen”.
    A miniszter köszönetet mondott azért a segítségért és támogatásért, amelyet a Sir James Everard vezérezredes Magyarországért tett. Felidézte, még vezérkari főnök volt, amikor először találkoztak. Akkor is, most is azt tapasztalta, hogy Magyarország részvétele a NATO feladatokban, műveleti feladatokban többek között azért kiemelkedő, mert ehhez megkapnak minden támogatást.
    A kitüntetett nagy megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, megjegyezve, hogy Benkő Tibornak valójában önmagának kellene köszönetet mondania. Egyrészt Magyarország sikeres húszéves NATO-tagságáért, másrészt mivel – mint fogalmazott – „öröm veletek dolgozni”. Azt mondta, a magyar katonák kreatívak, és jó elképzeléseiket, ötleteiket meg is valósítják
    Az elismerés átadásán mások mellett jelen volt Iain Lindsay brit nagykövet is.

MTI

Exit mobile version