Jobbik: haladéktalanul vezessék be a közegészségügyi határzárt!

Haladéktalanul be kell vezetni Magyarországon a közegészségügyi határzárt a koronavírus elleni védekezés érdekében – jelentette ki Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Csányi Tamás szerint a határzár elrendelését nem lehet halogatni, Csehország, Ukrajna és Lengyelország után Magyarországon is meg kell hozni ezt a döntést.
    Zárják le a határokat a külföldiek előtt, ők csak állandó magyarországi lakcímmel vagy letelepedési engedéllyel léphessenek be, a magyarok pedig ne utazhassanak külföldre! – indítványozta.


    

Csányi Tamás azt mondta: a Jobbik üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentését, amely szerint a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport állt fel és azt, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

A jobbik oktatási szakpolitikusa ugyanakkor úgy értékelt: az akciócsoportok felállítása elkésett, konkrét akciókra lenne szükség. Az iskolák bezárásáról pedig megjegyezte, hogy a Jobbik ezt már kedd óta mondja. Azóta csak „mellébeszélés és pótcselekvések” dominálták a kormányzati politikát, sőt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azzal riogatott, hogy ha ezt meglépik, a pedagógusoknak nem lesz bérük, a tanév pedig nem lesz érvényes.
    A Jobbikos politikus azt mondta, lehet, hogy ebben a tanévben már nem is nyitnak ki az iskolák. Kérdés, hogy a társadalom, az oktatási intézmények fel vannak-e készülve erre – közölte. 
    

Az ellenzéki politikus egyúttal felszólította a kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy válaszolja meg az egész társadalmat foglalkoztató kérdéseket. Hogyan tervezik megvalósítani a távoktatás lehetőségét az iskolákban? Hogyan végzik a pedagógusok munkájukat és milyen bérezés mellett? Hogyan szervezik meg a kiscsoportos felügyeletet? Hogyan zárják le a tanévet, ha a második félévben nincsenek meg az ehhez szükséges érdemjegyek? – sorolta.
    

Hozzátette: kérdés az is, mi lesz a bölcsődékkel, óvodákkal? Mi lesz azokkal a szülőkkel, akiknek otthon kell maradniuk gyermekükkel? Mi lesz a munkahelyükkel, a bérezésükkel? – fejtette ki.
    

Csányi Tamás azt is közölte, ha Orbán Viktor arra az álláspontra helyezkedik – mint a Jobbik -, hogy a magyar emberek biztonsága mindenek felett áll, akkor pártjuk maximális támogatására számíthat a kormány. Ha viszont nem, akkor élesen fogják kritizálni a kormányzatot – jelentette ki.

MTI – Fotó: Jobbik facebook oldala

Exit mobile version